Bij de opening op woensdag 7 april was het koud en guur maar het initiatief is hartverwarmend. Het had wat voeten in de aarde maar inmiddels staat er een boekenkast alleen voor kinderen buiten bij de basisschool De Fontein aan de Hoyledestraat. 

Oorspronkelijk nam Saskia Hermans het initiatief om een bibliotheek in het Klooster het Oude Noorden op te zetten. Door corona is deze al ruim een jaar dicht en de boeken zijn daarmee onbereikbaar. Met een medebewoner Michèle Haaring kwamen ze in actie, en brachten de boeken over naar de basisschool De Fontein. Dichter bij de kinderen. En van het één kwam het ander. 

Michèle diende een bewonersinitiatief in om een boekenkast speciaal voor kinderen buiten te plaatsen. Op die manier zou het lezen voor alle kinderen in de buurt toegankelijker te maken. Door buiten een kast te plaatsen is deze altijd open. 
“Ik vind het belangrijk dat ieder kind zich in de taal kan blijven ontwikkelen, het is belangrijk voor je algemene ontwikkeling. Daarnaast is lezen, of voorlezen, ook nog eens ontzettend leuk!” Aldus Michèle. 

De basisschool De Fontein heeft de boekenkast geadopteerd om te zorgen dat er blijvend veel gebruik van gemaakt kan worden. Iedereen mag er een boek uitpakken om te lezen. Kinderboeken doneren mag natuurlijk ook. 

Dit is de eerste stap om de jeugd in Noord aan of meer aan het lezen te krijgen. De naam ‘Boekenclub Noord’ leent zich uitstekend om allerlei activiteiten te organiseren op het gebied van lezen.