We zitten allemaal in hetzelfde schuitje, 1,5 meter afstand door het Coronavirus brengt ons dit jaar een WONINGSDAG. Doe je mee?

06.19 uur
Vanaf zonsopgang vlag en wimpel voor de Koning en voor elkaar. De vlag gaat uit voor al die mensen die Nederland op de been houden. Om wat kleur te brengen in donkere tijden.

Heb je geen vlag?
Hang een gekleurde sjaal uit het raam, teken een vlag op de stoep met krijt, verf je raam met plakaatverf of hang een tekening op!

09.45-10.00 uur
De klokken luiden als teken van verbinding tussen vreugde en verdriet.

10.00 uur
Nationale Aubade. Vanuit deuropeningen en balkons zingen of spelen we het Wilhelmus met het Koninklijk Concertgebouworkest.

Heb je niks met het Wilhelmus?
No worries, zing een liedje dat je kent en mooi vindt, waar je zin in hebt of gewoon ‘Lang zullen wij leven’.
Niet in de stemming?
Dan luister je naar de anderen of in gedachten.

10.05 uur
Vanuit Gouda feliciteert burgemeester Pieter Verhoeve (voorzitter Koninklijke Bond van Oranjeverenigingen) Zijne Majesteit Koning Willem Alexander met zijn verjaardag. Op TV uitgezonden.

16.00 uur
De Nationale Toost wordt in heel Nederland tegelijkertijd uitgebracht door iedereen – op de gezondheid van iedereen. In huis, op de gang of overloop, op het balkon of dakterras, in je voor- of achtertuin, het maakt niet uit … schenk in en hef het glas! www.nationaletoost.nl

Ramadan valt gelijk met Woningsdag en dan mag je niet eten en drinken. Wél mag je je mond spoelen met water. Je kunt natuurlijk ook later proosten als je de maaltijd nuttigt. Proost en blijf gezond mensen!