040620137388 Roland & Chris mailden afgelopen week diverse nieuwe ontwikkelingen rond o.a. over de Kabeljauwsestraat.
Hoog tijd de koppen bij elkaar te steken donderdag 6 juni. 20:30u. bij van Speyk, Hr. Vrankestraat.

Door Roland geagendeerde zaken:

Renovatie Kabeljauwsestraat
De leegstaande panden aan de Kabeljauwsestraat 20-36 worden (eindelijk) gerenoveerd maar het is de vraag of we echt blij moeten zijn met het bouwplan. Er komen ten minste 40 appartementen en inclusief de souterrains wellicht 50, zie de bijlage. Aan de achterkant komen balkons over vier bouwlagen en het dak wordt vervangen door een volledige etage met een plat dak. De appartementen worden naar verluidt gemeubileerd in de verhuur gezet. De deelgemeente en woningcorporatie Woonstad, die de panden heeft verkocht, weten het allemaal niet precies. En de nieuwe eigenaar/opdrachtgever houdt zich vooralsnog stil.
Saskia mailde deze info van BAM m.b.t. de verbouwing.

Herinrichting Soetendaalseplein
Het nieuwe speelterrein op het Soetendaalseplein is al deels ingericht, al moeten de skatebak en speeltoestellen nog komen. En er zou een gedeeltelijke omheining komen, nabij het drukke kruispunt Soetendaalsekade – Gordelweg. Verdere omheining komt er mogelijk als blijkt dat er nog steeds op het veld wordt gepoept (door honden ;-)).

Herinrichting Heer Vrankestraat
De straat is alweer een tijdje geleden heringericht, maar de finishing touch moet nog volgen: extra nietjes en nieuwe lantaarnpalen. Die laatste zijn inmiddels besteld. Er zou ook nog een schouw plaatsvinden.

Nieuwbouwplan Soetendaalseplein
Het nieuwbouwplan Soetendaalseplein gaat – volgens de laatste berichten vanuit Woonstad – in oktober / november van start. Dan zullen de braakliggende binnenterreinen dus moeten zijn ontruimd. Zowel de appartementen als de eengezinswoningen gaan waarschijnlijk eerst in de verhuur.

En er zijn ongetwijfeld nog andere zaken die het bespreken waard zijn, zoals de drukte op het voetbalveldje op het Heer Vrankeplein en het onderzoek naar zwammen in de kruipruimtes.