Zaterdag 30 oktober was ik met dochter schoenen kopen; ze had nl. ontdekt dat je ‘basketbals‘ niet alleen voor een tientje kan aanschaffen, maar.. ook voor € 93,- maar dan van merk All Stars (of zoiets).
Een uniek feminiene buitenkans, begreep ik.
Aldus vond ik mijzelve terug achter een pinautomaat in overdreven hippe tent. Probleempje:. pas geweigerd.
Listig, want die zelfde morgen bij de BAS ook al.
Uurtje later op de Zwart Jan Straat bedacht ik wat cash te scoren bij de ING-automaat. Resultaat: pas opgegeten met de fijne melding: ‘Uw pas is ingenomen wegens veiligheidsredenen, neem contact op met uw bank‘ . Lastig zo halverwege het weekend met nog 3 Euri in de pocket.
Uurtje later – bellen met Callcenter ING, doorverbinden, wachten, kletsen – was duidelijk dat ik ‘geskimmed‘ was waarop de bank mijn pas maar had ingenomen.
Uiteraard stelde ik de logische vraag: ‘Maar wáar dan en wannéer?
Aaridge gozer bij dat Callcenter, maar.. dat wilde hij niet zeggen; men had slechte ervaringen met klanten die een winkelier af waren gaan rossen na mededeling wáar hun pas gekopieerd was, terwijl achteraf bleek dat de winkelier er niets aan kon doen, c.q. écht van niks wist.
Kleine inspectie bankafrekeningen: ik had de laatste maanden maar bij 4 punten gepind: Bij BAS & DirkIII Bergweg, ABN-automaat om de hoek en Esso Gordelweg. (Tikje kleine horizon mijn leven…)
Als beroeps-ouwehoer sprak ik afgelopen 2 weken tot mijn verrassing nóg 2 locals met vergelijkbare skim-ellende.
→ Zijn er nog meer slachtoffers in de wijk?

Hier en hier 2 fijne artikelen.

N.B.
1. Ook mijn geld dus gecashed in Canada!
2. Inmiddels het afgeschreven geld dat met mijn geskimde pas in Canada is geïnd teruggekregen.