Van inZ – ‘dé ingang voor vrijwilligerswerk in Rotterdam‘ – ontving ik (schuift niks nl. zo’n 24×7 webmasterjob bij TvN) de volgende uitnodiging :

Geachte relatie,
Als vrijwilliger of leidinggevende binnen een vrijwilligersorganisatie heeft u er vast wel eens last van: regels. Ze kosten u tijd en in het vervelendste geval demotiveren ze u wellicht zelfs. Zo kan het voorkomen dat u een volle dag bezig bent met het invullen van formulieren om een paar honderd euro subsidie te krijgen. Of dat u een vergunning probeert te krijgen om drank te schenken tijdens een door u georganiseerd feest, en u dat niet zomaar voor elkaar krijgt. De gemeente Rotterdam wil graag onderzoeken waar u tegenaan loopt en hoopt sommige zaken te kunnen vergemakkelijken. Wilt u uw ervaringen met ons delen? Vanaf 20 september organiseren wij door de stad heen 7 zogenaamde ‘ontregelcafés’. In Noord:
→ Donderdag 29-09 14:30u. in Café Aan Tafel, Bergweg 64

Deze bijeenkomsten hebben een inhoudelijk programma van 14.30 tot 16.30 uur en worden afgesloten met een vrijwilligerscafé tussen 16.30 en 18.30 uur. Als u zich aanmeldt voor één of meer café’s, hopen wij dat u zich ook aanmeldt voor de afsluitende conferentie op 27 oktober in de burgerzaal van het stadhuis. Daar worden alle uitkomsten gepresenteerd en zal nog verder gediscussieerd worden, ook met wethouder Louwes. De gemeente wil heel graag leren wat makkelijker kan, we hopen daarom dan ook op veel bezoekers! Meldt u zich daarom snel aan voor één of meer ontregelcafés.
Met vriendelijke groet,
Namens de gemeente Rotterdam,
inZ
Annemieke Berg
010 – 270 99 00

Ik zeg: erheen, want er kan mij niet genoeg ontregeld worden.