.. van de Rotte.

Marian Beijering van Geschiedenislab mailt het volgende:

Heimweeliedjes: het lied van je moeder
Geschiedenislab is op zoek naar liedjes die vertellen over heimwee naar vroeger, naar ver weg. De liedjes gaan niet persé over heimwee, maar geven wel dat gevoel weer. We zoeken jongeren (14-20 jaar) met hun oma, tante, moeder in de deelgemeentes Noord of Kralingen-Crooswijk. We hopen dat zij ons kunnen helpen door het zingen en vertellen van persoonlijke, ‘kleine’ liedjes en verhalen, die soms van generatie op generatie zijn doorgegeven. We zorgen ervoor dat de tekst van het liedje opgeschreven wordt, en dat het liedje en het verhaal bewaard blijven voor latere generaties.

De liedjes en verhalen vormen samen een archief met daarin informatie over het gevoel van heimwee dat leeft in Noord en Kralingen-Crooswijk. Maar ook over cultuur en hoe die wordt overgedragen. Op basis van dat archief maken we in ieder geval een boekje. Afhankelijk van wat onze zoektocht oplevert, zullen we een evenement organiseren en een radioprogramma maken.

Woont u in de Deelgemeente Noord of Kralingen/Crooswijk en wilt u meedoen? Bel dan naar Geschiedenislab, 010-2141444 of mail naar Marjan.
Hier de webstek; hier de weblog.

Dit project wordt mogelijk gemaakt door de Gemeente Rotterdam, Oranjefonds, PWS, Stichting Bevordering Volkskracht, Stichting Welzijn Noord.

Gezien de ligging van onze wijk tip ik deze:

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=hPdhrzsuA4M]