Twee maal per jaar organiseert de cultuurscout Noord een Kunstborrel te Oude Noorden:.. kunstenaars, bewoners, culturele instellingen, organisaties en politici ontmoeten elkaar. Kunst & cultuur projecten worden gepresenteerd en nieuwe initiatieven geboren.

Afgelopen woensdag 8 juni was de 1e editie van dit jaar op de locatie NU HIER, eerst (nadat Partycentrum Palace in 2007 afbrandde) een verlaten stuk land – nu een bijzondere plek waar van alles mogelijk is.

De kunstborrel werd geopend door Portefeuillehouder Kunst en Cultuur Ahmed Harika waarna een aantal korte presentaties volgde van actieve organisaties in het Zomerhofkwartier:..
NU HIER; Paul Elleswijk lichtte het enthousiasme van PWS voor het Nu HIER-project toe.
– STUNTSCHOOL ROTTERDAM
KLANKENHAUS.
– Fokka Deelen van POWERLAB vertelde over de POWERLAB NOORD SERIES. Interactief werd helder gemaakt wie van alle aanwezigen op dat moment in Noord woont, werkt, cultuur bezoekt.

In de binnenruimte werd een film vertoond over het project NU HIER en gaven de mensen van STUNTSCHOOL ROTTERDAM een demonstratie acrobatiek en een interactieve workshop weg met als thema: mensen bouwen de wijk. (ik heb niemand meer levend naar buiten zien komen, maar dit terzijde)

Het spektakel werd afgesloten met een muzikaal optreden van DIRK EN TIM.
Was leuk!

[slideshow]