Even vergeten te melden: a.s. donderdagavond 12 mei 19u. (tot max 21:30u.) wordt wegens groot succes herhaald.. de cursus Straatcultuur die op 27 januari jl. al een keer gegeven is.

Lokatie wederom: van Speyk.
Aanvang: 19:00u.
Inloop: 18:30u. met broodjes (dat scheelt koken die avond!)
Docent: Frank van Strijen
Boek: Van de Straat
Inhoud: Straat cultuur.
De afgelopen vijf tot tien jaar zien we sterke verschuivingen binnen jeugdcultuur. Kenmerkend hiervoor is de verandering van normen en waarden onder jongeren. Het gaat er harder en directer aan toe. Kennisname en het kunnen doorgronden van deze straatcultuur biedt handvatten voor het werken met jeugd.
Het corrigeren van jongeren is niet altijd even eenvoudig. Verbeteren doen we vaak op een selectieve manier. Als deze niet positief uitwerkt, onstaat er al snel een negatieve spiraal die niet eenvoudig doorbroken kan worden. Je voelt je dan machteloos. Dat moet niet gebeuren.
Het aanleren van diverse creatieve wijzen van corrigeren kan uitkomst bieden. Hierbij gaat het niet zozeer om een balans tussen preventief en repressief, maar om op de juiste manier te handelen in elke voorkomende situatie.

De workshop straatcultuur biedt de deelnemer een grondige kennismaking met de straatcultuur. Centraal staat vooral de vraag: ‘Wat is straatcultuur; wat zijn de diverse verschijningsvormen, en hoe kun je daar effectief mee omgaan?’
De workshop geeft praktische handvatten in het hanteren van de wij-cultuur, van de verschillende hiërarchieën en van de constante veranderingen in de groep. De training is interactief van opzet en maakt gebruik van multimedia om het verhaal ook visueel inzichtelijk te maken.

Winstwaarschuwing: Ik doe mee, want vorige keer gemist.