Marcel Speet slaat weer – vorig jaar het Buurtgarderobe Fotoproject – toe:

Dit keer dus het Buurtmuzikanten Fotoproject.
Zijn site meldt:
Hoe werkt het? U bespeelt een muziekinstrument omdat u daar plezier in hebt en waar een verhaal aan zit dat u met anderen wilt delen. U neemt contact op en er wordt bij u thuis een fotoportret gemaakt. Van een selectie deelnemers worden opnamen gemaakt in samenwerking met stylisten en modeontwerpers uit de wijk.
Als een soort zwaan-kleef-aan verwijst de gefotografeerde buurtbewoner naar een andere wijkbewoner die een instrument bespeelt en die weer zijn eigen verhaal heeft. De gemaakte foto´s vormen de Oude Noorden BUURTMUZIKANTEN serie met verhalen.

De gefotografeerde muzikanten gaan elkaar ontmoeten op een oefenavond onder leiding van een instant composer dirigent en de volgende dag is er een gezamenlijk optreden waarin iedereen op eigen manier een plek krijgt. Tijdens dit muziek buurt optreden worden de foto’s tentoongesteld. Doel is om deel uit te maken van Route du Nord in de wijk het Oude Noorden van Rotterdam en op verschillende lokaties kleine muziekuitvoeringen van deelnemers te organiseren. Verschillende instellingen op gebied van muziek verlenen hun samenwerking.

Mail Marcel of laat weten bij SONOR Steunpunt Opbouwwerk Oude Noorden/Agniesebuurt
3e Pijnackerstraat 6b 3035 CK Rotterdam (010) 443 06 00
Zie ook het vorig project BUURTGARDEROBE