Afgelopen dinsdagmiddag onthulden Ahmed Harika van de Deelgemeente Noord en Emile Klep, regiodirecteur van Woonstad Rotterdam, het nieuwe bord op het Soetendaalseplein.
Nieuwe Held van het Oude Noorden Saskia van onze Bewonersvereniging had me uitgenodigd, en ik verkeerde in de veronderstelling dat we een bordje van een centimeter of 40 omtrek gingen onthullen met een tekst ala: ‘geen rommel maken op het plein‘.
Ik moest even slikken dus toen ik een bord van een meter of 10 breed en 5 hoog zag staan; als je in de file op de A20 staat kun je er op zien hoe laat het is!
Ahmed en Emile belichtten nog even de voorgeschiedenis van de nieuwbouw die er op het plein gaat komen en de belangrijke rol van de bewoners der Heer Vrankestraat o.l.v. Roland van Wageningen in de totstandkoming van een beter ontwerp. Tevens de aankondiging: dat Roland een boekje geschreven heeft over het inspraak- & participatieproces van de afgelopen 2 jaar. Meer nieuws hierover zodra ik het boek te pakken heb.

Het was prachtig weer dinsdagmiddag, de band Crossover hield akoestisch de stemming erin en de jeugdige reporters Haroun & Qamar van ‘Hoedje van Papier‘ vroegen iedereen het hemd van het lijf, waarna we gezamenlijk naar van Speyk kuierden voor deel 2 van het programma: een versterkt setje van Crossover, en een video en PowerPoint van Woonstad over gerealiseerde en nog te voltooien projecten in onze wijk met als einddoel.. In 2014 de meest gewilde volkswijk van Rotterdam.

Wijkmanager Oude Noorden (van Woonstad) Cees Ketting loste Emile af als presentator en zette de 7 nieuwe helden in het zonnetje. Beste keus natuurlijk: onze Sas! (meest verrassende ‘nieuwe‘ Held: de Rotte!)
Zie de beelden hieronder.

[slideshow]