Schreef ik vorige week nog over de opening van Westerkaatje Noord op de Benthuizerstraat, nu blijkt schuin ertegenover het voormalige van Otterloo / Kathy’s Wine Bar een nieuwe uitbater te hebben.

IJzersterk plan in eenvoud en doortastendheid ontstond gisteravond na afloop der Kerstborrel:. we gaan daar eten!
Als bewonersvereniging móet je toch een beetje weten wat er zoal in de wijk gebeurt (lees: geen mens kon nog zelfstandig koken na 4 glazen glühwein), zodat de divisie Soetendaal van Top van Noord collectief bezit nam van Gewoon, want zo heet het restaurantje / annex nagelstudio(!) nu.
Wellicht een wat wonderlijke combinatie, maar.. niemand hoeft met lange nagels te gaan zitten eten of nagelbijtend op het voorgerecht te wachten.
Niks mis met die 3 menu’s (á 23,50) waaruit je kan kiezen ontdekten we na gedegen onderzoek.
De koks – broers! -blijken het vak geleerd te hebben in de Harbour Club R’dam (voormalig Parkzicht voor de 30+-ers) en zijn nu dus bij ons in het Oude Noorden neergestreken.
Dochter P. was bijzonder onder de indruk van de met vlammenwerper gemaakte Crême Brûlée en popelt nu dit thuis ook eens te gaan knutselen. Ik mompelde nog iets over ‘enige masculiene keuken-onhandigheid + houten vloer‘ maar toen was ze al geheel gebiologeerd geraakt door het schilderij aan de muur De verzoeking van de heilige Anthonius. Ze weigerde te geloven dat dit waarschijnlijk niet het origineel van Salvador Dali is.

Leuke tent kortom.
Vooral eens gaan eten. (Benthuizerstraat 35; 06 – 20388776)
Kroost Gewoon meenemen want het kindermenu’tje is vertrouwd : kipnuggets patat en appelmoes.

[slideshow]