Afgelopen zaterdag werd flink uitgepakt op het pleintje van de Hr. Vrankestraat:. De Burendag van Top van Noord.
Poppelepop wat een spektakel.
Ik heb aan veel grote projecten gewerkt in mijn arbeidzame leven, maar.. zelden dat ook daadwerkelijk de tevoren afgesproken planning exact werd uitgevoerd.
Zaterdag gebeurde dat wonderbaarlijk wèl!
Grote dank aan de mensen van SONOR, Basisschool de Fontein, Van Speyk, Sportstimulering R’dam, Vlaams Volkstheater, Outdoor Cinema, Piet van Marion (Levend Tafelvoetbal), en.. onze eigen wijkbewoners!
Iedereen was op tijd en deed – weer of geen weer – wat was afgesproken! Bekijk zelf de beelden hieronder. Ik hield ’t niet droog (ook gezien weer ’s-avonds) .

Commentaar bij de slideshow:
– ‘De opbouw’ vanaf 10u. ’s-morgens: flitsend werk van m.n. Van Speyk en Vlaams Volkstheater.
– De geweldige Brass Band die de gehele wijk wakker toeterde.
– Een ferme drukte bij het Levend Tafelvoetbal, Petja’s knutseltent, Chris’ Buurtjàm-tent & Soraya’s danstent. Download een paar van die foto’s, want ‘t zou zomaar kunnen dat de nieuwe Faas Wilkes, Willem de Koning, Michael Jackson of Shakira ertussen zit!
– Bijzonder lekker eten bij de 2e Proef op Noord. Hier alvast het recept van Willemiens pompoentaart. Kleine winstwaarschuwing:. Sterk verslavend spul.
→ Graag nog de namen der overige koks en recepten.
De 4 Opzoomer-taarten waren helaas op voor ik een stuk bemachtigd had.
– Diverse verrassende initiatieven: een touwtrek-wedstrijd, Steltloper Willemien, Ron M. die verrassend won met ‘4 op een rij’, en 2 – sterk staaltje collectieve Transcendente Meditatie – ineens zwevende tenten!
– De OpenluchtBios had pech:. het stopte met zachtjes regenen op enig moment en het einde der film is door de meesten gemist daar een bijzonder vervelende man door de politie (dank!) afgevoerd moest worden. Erg jammer dat 1 idioot er in slaagde een geweldig buurtfeest toch met een dompertje te laten eindigen.
Petje af voor de mannen van Outdoor Cinema die onverstoorbaar bleven: er blijken hele goeie Amsterdammers te zijn.

Mijn camera deed ’t niet meer na 21u. dus.. geen beelden meer van wederom heldhaftig en snel opruimwerk van de mannen van Van Speyk en buurtbewoners in de gietende regen.

[slideshow]

Wat een dag; ik was er moe van.

P.S. Hieronder de beelden van Cineac Noord (het begint bij minuut 5.19)

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=mQuNErDVnZA]