Common Ground op het dak van de Hofbogen

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=tXAaA9WrW1E]

Special Agent E. zag op donderdag 1 juli de voorstelling en meldde:
‘Ballet is topsport.
Een zomeravond op het dak van een voormalig station in een uithoek van Rotterdam.
Op die plek staan blokken plastic terrasstoeltjes. Iemand is bezig met die stoelen op te ruimen volgens een ondoorgrondelijke systematiek. Hij loopt door blokken opgestelde stoelen, stapelt ze op en voert ze af naar een uiteinde van het terrein.
Geregeld passeren treinen naar en van het Centraal Station. Zullen de inzittenden weten dat er op het dak van dat voormalig station Hofplein een ballet wordt gedanst?
Ze zouden kunnen zien dat er op dat dak een soort plantenkas staat waarbinnen iemand met zijn Apple de acoustische ritmiek verzorgt en het licht. Maar ja: wat weet je dan nog….
Voor die plantenkas speelt een muzikant altsax en klarinet. Ge├»nspireerd door ‘Conversations van Eric Dolphy‘ – grondlegger van de Free Jazz in de jaren ’60. Wonderschoon zoals die klanken die desolate plek acoustisch opvullen.
Gaandeweg valt de avondschemering. En staan de betonnen gebouwen als stille hoeders rondom het tafereel. Vorm en muziek vloeien ineen.
Anderhalf uur dansen 10 man/vrouw daar geconcentreerd ingewikkelde patronen. Soms danst een enkeling of dansen enkele enkelingen de wanhoop van de onbereikbaarheid.
Soms kan desolate wanhoop zo mooi zijn.

Kijk hier voor details, kaartjes en meer.

Komende dagen: Special Guest Corrie van Binsbergen