EEN ONTDEKKINGSTOCHT DOOR JE EIGEN BUURT!

HET OUDE NOORDEN – KRALINGEN WEST – HET OUDE WESTEN

Ben je nieuw in de wijk of lijkt het je leuk je eigen wijk eens met andere ogen te bekijken en nieuwe buurtbewoners te ontmoeten. Geef je dan nu op voor één van de wandelingen van Tour de Wijk!

Tour de wijk is een project van LOKAAL Rotterdam. Doel van dit project is bewoners van Rotterdam meer bekend te maken met hun directe leefomgeving door ze op een aangename manier kennis te laten maken met de voorzieningen en instanties in hun buurt.

Studenten van de Hogeschool Rotterdam hebben voor Het Oude Noorden, Kralingen West en Het Oude Westen een sociale kaart gemaakt vertaald in een plattegrond. Op die plattegrond staan belangrijke voorzieningen en instellingen van de wijk vermeld. De kaart biedt naast nuttige informatie ook voldoende leuke informatie die het specifieke karakter van de wijk kenmerkt. Kortom; een weerslag van alles wat de wijk te bieden heeft.

Tijdens de wandeling gaan we bij verschillende organisaties uit de route op bezoek. Daarnaast wordt op één van de locaties uit de wandeling ‘Rondje Rotterdam’ gespeeld; een spel waarmee je op een leuke manier meer te weten komt over je wijk en de stad.

Meewandelen? Onze gidsen staan voor je klaar op:
• 5 juni 2010 in Het Oude Westen
12 juni 2010 in Het Oude Noorden
• 19 juni 2010 in Kralingen West

De wandelingen beginnen om 13.30 uur en duren inclusief het spelen van het spel zo’n 2,5 uur.

Aanmelden kan via LOKAAL Rotterdam onder vermelding van Tour de Wijk.
Tel: 010 443 30 62/ info@lokaal.org

Graag aangeven aan welke wandeling je deel wilt nemen en met hoeveel personen. Als je je hebt aangemeld ontvang je een bevestiging met daarin alle informatie.