Er wordt – zoals je wellicht weet – al enige tijd hard gewerkt aan ‘Noorder Bioscoop | Episode 1.0’, een driedaags filmevenement in het oude station Rotterdam Bergweg (naast Eudokiaplein)! 

Deelgemeente Rotterdam Noord heeft middelen beschikbaar gesteld, zodat nu écht duidelijk kan worden gemaakt dat een permanent filmtheater in dit station een onmisbare voorziening is voor (bewoners van) wijken in Noord en aangrenzende stadsdelen alsmede voor de (culturele) ontwikkeling van het gehele Hofpleinviaduct. 

Het evenement, dat plaatsvindt op vrijdag 16, zaterdag 17 en zondag 18 april, is wat dat betreft dus een voorproefje en testcase in plaats van een doel op zichzelf. Als zodanig begrijp je dat bewoners in Rotterdam Noord respectievelijk bezoekers van het evenement dé sleutel in handen hebben: zie dit bericht ook vóóral als een oproep om te komen! Hou daarbij het hele weekend vrij, want er is een niet te missen programma (en om de prijs – een symbolisch bedrag – hoef je het niet te laten)! 

Vrijdag 16 april worden films vertoont die dan nog niet in de bioscopen te zien zijn. Om een tipje van de sluier op te lichten: het betreft twee publiekstrekkers van de 39ste editie van het Internationaal Film Festival Rotterdam. 

Zaterdag 17 april staan er eveneens buitengewone filmtitels (voor jong en oud) op het programma. De dag wordt afgesloten met een prettig feestje in het horecagedeelte van het station en zal worden verzorgd door Jetti Steffers en Kristian de Leeuw; twee horecatalenten waar Rotterdam nog veel van gaat horen!* 

Zondag 18 april wordt er gegeten, zowel in de films als (mogelijkerwijs) in het filmtheater. Geniet van de overheerlijke films en verwen jezelf met hapjes van de traiteur! 

We hopen jullie allemaal te zien tijdens ‘Noorder Bioscoop | Episode 1.0’ en houden je op de hoogte! 

Groet van Revelino Heskes en Jakomien Prevosth 

* Tijdens reguliere openingstijden worden er overigens ook ‘gewoon’ drankjes en dergelijke verkocht.