Het was druk afgelopen zaterdag 16 januari in de dierentuin bij de nieuwjaarsreceptie van Deelgemeente Noord, en zelfs zo gezellig dat ik in ’t geheel niet toegekomen ben aan de ijsberen e.d.

Voorzitter Harlow Brammerloo was geheel relaxed terug uit Suriname en somde trots de successen van de afgelopen 4 jaar Deelgemeente-beleid op +.. de plannen die er aan komen. (b.v. : wat gaat er gebeuren met de Hofbogen?)

Burgemeester Aboutaleb was er ook; hij hield een gloedvol betoog over ‘de energiekste wijk van Rotterdam’: Noord natuurlijk.
Hij gaf Harlow en de ook aanwezige Achmed Harika (de portefeuillehouder Ruimtelijke Ordening, Economie en Participatie van Noord) wel wat Burgervaderlijk advies mee: ‘Niet slecht gedaan, maar het kan nog beter qua jeugd, veiligheid en schoonheid’.
Hij komt het ook zelf weer regelmatig controleren komende maanden in zijn bekende vermomming met basketbalpet en leren jasje. Weest gewaarschuwd dus als je een oudere jongere in deze outfit ziet.

Onze burgemeester was zelf net in New York geweest en had aldaar o.a. een presentatie bijgewoond over ‘de toekomst’. In alle scenario’s stond Rotterdam daar pontificaal als belangrijkste haven in. Zijn advies aan de jeugd van het Oude Noorden: ‘ga in de haven werken!

Daarna samen met Frontlijnregisseur Jos Stegeman en diverse betrokken bewoners en stadsmariniers enige bakjes chips verorberd; een welbestede middag.