27022013 poster 1 27022013 poster 2 27022013 poster 3 27022013 poster 4 27022013 poster 5

Een béetje aanmoediging wil nog wel eens helpen; er lijkt beweging te komen in de status van de dichtgespijkerde panden te Hoylede- & Kabeljauwsestraat.
Er zijn inmiddels 2 vergaderingen geweest met Woonstad.
– Op de 1e bijeenkomst (30 jan.) meldde Woonstad dat een koper is gevonden voor de panden in de Kabeljauwsestraat. Tevens: “Als een corporatie woningen complexgewijs wil verkopen aan een andere partij (uitgezonderd collega corporaties), is deze verkoop ‘meldingsplichtig’ bij het ministerie van Binnenlandse Zaken (op grond van artikel 11D uit de BBSH). Het ministerie dient vervolgens goedkeuring te verlenen (of te onthouden, afhankelijk van de transactie).
Eén van de zaken waarop wordt getoetst is de bonafiditeit van de koper (zo staat het beschreven in het Circulaire Verkoop Corporatiewoningen).
Hiervoor moet o.a. een Verklaring omtrent Gedrag worden aangeleverd.
Het ministerie heeft helaas geen termijn genoemd waarbinnen de goedkeuring zal worden verleend/geweigerd. We onderhouden korte lijnen met BZK om druk te blijven houden, zodat dit resultaat er zo snel mogelijk zal komen te liggen.

Als de koop rond is gaat de koper aan de slag met renovatie (inclusief fundering). Daarna komen de panden in de verhuur (hoog huursegment).
Hier verslag 2e bijeenkomst (13 feb.).
Hier de melding van Woonstad op hun site m.b.t. de Hoyledestraat-panden.

Voor de Hoyledestraat is nog geen koper gevonden dus.. gaan we het aanzicht gezamenlijk wat mooier maken.
Erwin Nederhoff en Jan Bunk trekken de kar qua ideeën daartoe.

Woensdag 13 maart 17:00u. te Klooster.. 3e vergadering erover.