Maandagavond 21 mei jl. was het zover: Roland van Wageningen presenteerde zijn langverwachte boek over de bewonersparticipatie in de Heer Vrankestraat van de afgelopen jaren tijdens de informatieavond over de herinrichting van de Kop van het Oude Noorden in Basisschool de Fontein.
De 1e exemplaren werden uitgereikt aan Cees Ketting (Woonstad), Nils Berndsen (deelgemeentebestuur) en Erica Burggraaf (al heel haar leven bewoonster van de Heer Vrankestraat).
Bij de uitreiking waren zo’n twintig oud-bewoners van de Heer Vrankestraat aanwezig. Het leek wel een reünie! Na de uitreiking maakten ze een wandeling door de buurt en haalden herinneringen op.
De Heer Vrankestraat Safari’ gaat over de geschiedenis van de 100 jaar oude straat en over de bewonerslobby rond het nieuwbouwplan Soetendaalseplein. Roland schreef de tekst en straatgenoot Daniël van Nes deed de vormgeving. Ook andere buren leverden een bijdrage (tekstcorrecties, foto’s, etc.). Het boek telt 150 pagina’s en tientallen foto’s en is voor €10 verkrijgbaar bij:
De uitgever.
Wijkgebouw Het Klooster Oude Noorden
Boekhandel Snoek op de Meent
– Wijkteam Woonstad R’dam

→ De opbrengst is bestemd voor de stichting Kans voor Kaj.

De pers:
Dichtbij.nl