Onwaarschijnlijk mooi weer hadden we afgelopen zaterdag. Ik zeg: ‘verdiend!
Het was een zeer geslaagde Burendag deze keer, wellicht omdat ik zelf niet veel hoefde te doen; dan gaat zo’n festijn meestal gelijk al een stuk beter.
Wonderlijk: vrijwel alles wat we van plan waren is ook gedaan, c.q. iedereen kwam op tijd en deed geweldig zijn ding. Het moet niet gekker worden.

Enkele door mij meegepakte flarden:.
– de 3 tenten stonden in een mum van tijd overeind zonder verzwikte enkels of wat dan ook. We hebben geen pleister geplakt de hele dag!
– de Kloosterbus met ‘onze eigen Groep 8 De Fontein’ wijk-omroepster Sophie Rietveld reed door de wijk en toeterde iedereen naar buiten. Ed de Meijer en de kleurrijke Antilliaanse kindergroep trapten stemmig af.
Saskia en Bas voorzagen iedereen kloek van naamstickers en spullen.
– Voorzitster Ingrid kletste de hele middag vaardig aan elkaar en deelde een ratjetoe prijzen uit aan ‘Masterchef Top van Noord’, ‘Mooiste catwalk creatie’ en ‘Burenbingo-winnaar’. Heroïsch! (gezien haar vorige avond)
Soraya wist – als altijd – menige heup in beweging te krijgen.
Poppentheater De Kleine Zon verzorgde 2 bloedstollende voorstellingen. Ik ben afgelopen nacht nóg 2x zwetend wakker geworden.
SBA schminkte – met z’n 3-en! – in 3 uur tijd 798 kindersnuitjes, armen en benen.
Sportstimulering Noord bracht m.n. het masculien jeugdige deel der wijk de beginselen van golf, midget-golf en tennis bij.
Willemien gaf helder tekenles
– Een pallet Top van Noord tompoezen en 2 hectoliter limonade verdween in een oogwenk in vele monden. Sommigen leken al een week niks genuttigd te hebben. Slechts een enkeling gelukkig (‘die aan een 14e tompoesje wilde beginnen..’) diende door Marianne of Joan tegen zichzelf in bescherming te worden genomen.
– Er werd niet eens héel erg vals gespeeld bij de sjoelbak.
Ton (van Speyk) was ijzersterk in het verwisselen van de steeds eruit klappende zekeringen; 8 inductiesetjes met een Masterchef op drift blijken meer stroom te vreten dan ’t hele van Speyk in vol bedrijf!

Klapstuk: De grote Masterchef Top van Noord-wedstrijd.
Ik had nog zo gezegd: ‘doe dat nou niet; als men mijn kooktalent heeft ligt de halve wijk in SFG na afloop’, maar.. we blijken een paar kneiters van koks in de wijk te herbergen. Na een half uur dreven goddelijke luchtjes over de Heer Vrankestraat: het werd meteen dringen bij de TvN-tent.
Enige minpuntje zaterdagmiddag:.. juryleden Ron, Ismaël en Petja namen hun taak dusdanig serieus dat er van de vervaardigde culinaire hoogstandjes weinig overbleef voor de kwijlend wachtende buurtbewoners. 71 van hen gaven zich onmiddellijk op als jurylid voor volgend jaar.
Ik wist zelf mijn hongerklop te bedwingen met vers aangevoerde Proef van Noord-gerechten bij de bartent. De couscous was heerlijk, die komkommerdip geweldig.
M.i. kunnen we lokaal met gemak een goedlopende eettent incl. Michelin-sterretje starten. Staat er nog wat leeg in de wijk?

P.S. Vooral de beelden even zelf bestuderen:
– Qua ingevulde Burenbingo: Daar staat dat Ron niet van Burenbingo houdt, Marianne goed kan zingen, Jan een beroemd iemand heeft ontmoet en meer onthullingen. Leerzaam.
– We blijken maar ternauwernood ontsnapt aan Chris als Masterchef-deelnemer. Oog van de naald!
– Op De Fontein werken louter Superleerkrachten
– Wie is z’n pet kwijt? Wie een zwart meisjesjasje? Af te halen bij Saskia.