Op de laatste Kunstborrel Noord ontmoette ik Lans le Conge Kleyn van de museumwoning te Jacob Catsstraat 23. We raakten aan de praat over de nieuwe plannen m.b.t. het Klooster waarbij ze me vertelde dat de museumwoning o.a. een fijne kast herbergt met een schat aan informatie over de historie van het Oude Noorden + dat vaak een aantal vrijwilligers aanwezig is met een paar honderd jaar gezamenlijke kennis van de wijk.
Aldus begaf ik mij een week later naar dit stukje bewaarde historie. Fijne bijkomstigheid: Sparta-kapper Aad huist een paar deuren verder zodat ik e.e.a. meteen ook scherp zag:

[slideshow]

Inderdaad enige Klooster-documentatie gekregen trouwens.

N.B. Open op woensdagmiddag van 12:30u. tot 17:30u. of op afspraak (010 – 4671871 of 010 4669383). Toegang is gratis.

P.S. Als ik de tv weghaal uit mijn woonkamer is de gelijkenis treffend!