Gisteravond gaf de Deelgemeente Noord in basisschool de Fontein tekst en uitleg over de plannen tot herinrichting van de wijk en antwoord op vele ingediende vragen.
Alle Usual Suspects waren aanwezig.
Wijkregisseur Karima Bouchtaoui trapte af, portefeuillehouder Nils Berndsen lichtte e.e.a. toe en .. we waren er snel uit, want we zijn het grotendeels eens:.. schuinparkeren blijft ongewijzigd in de Hr. Vrankestraat, de bomen blijven staan en de Kabeljauwstraat wordt groener. Details volgen komende maanden.

De plannen om de Rotte veel meer te gaan benutten voor de wijk werden ook even aangestipt. Het grootste probleem: ‘dat kost parkeerplaatsen‘ werd ter plekke opgelost door Uitvaartondernemer Onderlinge Rouwvereniging B.V. Rotterdam (Zwaanshals 85B) die zijn binnenplaats open wil stellen ter compensatie.

Tikje teleurstellend, want zo krijgen we nooit een beetje fatsoenlijke buurtopstand en blijven jammerlijk achter bij Tunesië en Egypte. Het goede nieuws:..
– onze wijk gaat domweg héel mooi worden dus we moeten een ander onderwerp vinden om tegen te protesteren.
Roland heeft nu riant tijd om zijn boekje af te ronden over de rol van de Hr. Vrankestraat-bewoners bij de totstandkoming van een beter ontwerp voor de nieuwbouw te Soetendaalseplein.

Een paar zaken worden nog onderzocht: .. wat is b.v. de beste/mooiste verlichting; moet dat met hanglampen, ouderwetse lantaarnpalen, of.. gekeken worden naar de beste lichtsoort?
Inspiratie-ideetje:.. zie mijn bespiegelingen over het Hr. Kerstantpleintje van 10 maart 2010.

Er werd ook nog even uitgelegd waar honden wél en waar niét mogen poepen. Ik hoop dat iedereen heeft opgelet zodat ik de komende weken niet wéer steeds een ferme bolus voor mijn deur hoef te verwijderen.

Wijkfotograaf Johannes Odé was gelukkig aanwezig gisteravond, zodat we nog een paar foto’s hebben waarop iemand herkenbaar in beeld is:

[slideshow]

N.B. die wazige foto’s – de emoties, blijft lastig – zijn door mij gemaakt.