Een verzoek van Roland van Wageningen:

Beste straatgenoten,
Aanstaande maandagavond 14 februari (van 19:30u. tot 21:00u. in de Fontein) is de terugkoppeling van de inloopbijeenkomst van 29 januari jl. Het gaat over de inrichting van de Heer Vrankestraat en omliggende straten. Ik denk dat het erg belangrijk is dat we daar in groten getale naartoe gaan, want ik ben niet helemaal gerust op de uitkomst.

Tijdens de inloopbijeenkomst mochten er vragenlijsten worden ingevuld, die vrij snel moesten worden ingeleverd. Ik heb dat gedaan namens de bewonersvereniging, op basis van onze brief. Het is voor mij een groot vraagteken hoe éen en ander wordt gewogen, want er zijn uiteraard nog meer vragenlijsten ingeleverd en men zou gaan ‘turven’… Met andere woorden: ik weet niet of onze brief met onze gezamenlijke standpunten, waar we in grote meerderheid achter staan, wel op waarde wordt geschat.

Het enige nieuwe dat ik zaterdag de 29ste heb gehoord, is dat de Heer Vrankestraat niet persé opgehoogd hoeft te worden (want in onze straat hoeft het riool niet te worden vervangen). Dat heeft mogelijk als voordeel dat de bomen kunnen blijven staan, maar er is ook een belangrijk nadeel, namelijk dat er mogelijk een water-probleem ontstaat wanneer de omliggende straten wél worden opgehoogd. Dus dit is voor maandag een belangrijk aandachtspunt!

Het is de bedoeling dat, na maandag, het Programma van Eisen kan worden afgerond en dan door de Deelgemeente kan worden vastgesteld. Vervolgens wordt op basis van het PvE het inrichtingsplan opgesteld, dat dan weer met de bewoners wordt doorgesproken (kort voor of na de zomer). De start van de uitvoering is niet eerder dan najaar 2012.

Ik hoop jullie aanstaande maandag te zien!
Groeten,

Roland van Wageningen
Bewonersvereniging Heer Vrankestraat