Afgelopen zaterdag was het weer zover: onze traditionele nieuwjaarsfik op de hoek Soetendaalseweg / Hoeksestraat.
Eraan voorafgaand : het aftuigen en omzagen van enige Kerstbomen, waarvan helaas geen beelden daar m.n. de fotograaf (ik!) heldhaftig werk verrichtte met een pijnlijk botte zaag en Ron M. – wie anders – een enorme Woudspar bovenop mij duwde, en probeer maar eens een fatsoenlijke foto te maken als je onder 200 kilo dennetakken ligt!
Maar dit terzijde.

Erg fijn aan de permanente verbouwwoede op de Soetendaalseweg is dat er altijd wel een container staat met een ferme partij pallet-hout erin. Het duurde niet lang of 2 pallets waren geheel versplinterd (tamelijk goeie molestkwaliteit hebben we in de buurt!) en brandden als een tierelier.
Menig buurtbewoner – op het oog soms een beschaafde buur – bleek zorgelijke kwaliteiten als pyromaan te bezitten; miraculeus dat niet een deel der wijk in vlammen op is gegaan.

Saskia had haar sterk verslavende bak tonijnsalade weer meegebracht, hetgeen – in combinatie met een constante consumptie van glühwein een beetje gesprek op niveau behoorlijk verhinderde.
Sterkste vraag kwam – met een gefascineerde blik op het inmiddels roodgloeiende olievat – van de verzamelde hangjeugd: ‘Waarom mogen wij dat niet?‘.
Waarop ik mompelde : ‘Omdat wij de zooi na afloop opruimen en jullie niet’, hetgeen een groot gevoel van onrecht niet wegnam. (Viel nog helemaal niet mee trouwens om tegen 24u. de nog immer smeulende resten uit te krijgen)
Was gezellig kortom.

De nieuwsbrief waarin e.e.a. was aangekondigd bleek lang niet iedereen ontvangen te hebben. Ik overweeg zelf een cursus Outlook voor Beginners zodat voortaan iedereen gewaarschuwd is.

Eén kwestie bleek opgehelderd:.. het Kinderdagverblijf op de Soetendaalseweg gaat in maart open en gaat Ikke-Ook heten.

De beelden:

[slideshow]

N.B.1. De foto’s waarop iets meer te zien is dan wat schimmen in de duisternis zijn van Robert.
N.B.2. Bekijk vooral eens het geheel verniewde foto-deel van onze site, want.. nu alles op Picasa
N.B.3. De door SONOR georganiseerde gratis Cursus Omgaan met Straatcultuur donderdag 27 januari 19u. heeft nog wat aanmeldingen nodig, anders gaat ’t niet door. De Nieuwjaarsfik evaluerende lijkt ’t mij voor vrijwel iedereen noodzakelijk om deze bij te wonen.