Ik ben er helemaal klaar voor.. de traditionele Nieuwjaarsborrel van onze Bewonersvereniging incl. ferme fik.

Het vorig jaar enorm succesvolle olievat – geleend van Kees & Conny uit de Delfgaauwstraat – is gisteren toegevoegd aan de inventaris van onze Bewonersvereniging! (Kees heeft een nieuw vat en het doorleefde beestje aan ons geschonken. Dank!)

De glühwein staat op mijn vensterbank al te antichambreren, want.. we hebben ’t hier natuurlijk wel over een BAS-toppertje!

Oftewel:..
– a.s. zaterdag 8 januari 17u. hoek Soetendaalseweg / Hoyledestraat
– uurtje eerder (das 16u.!).. Kerstbomen aftuigen

Handig is als je dezelfde boom pakt die je zaterdag 11 december opgetuigd hebt: dan weet je wat versiering was en wat er aan vuilnis is ingewaaid.
De fik & nieuwjaarsborrel wil ik dit keer wellicht op de hoek Hoyledestraat/Soetendaalseweg doen daar op onze vaste Nieuwjaarshoek (Soetendaalseweg/Hoeksestraat) eén ferme Kerstboom staat + .. dan hoef ik wat minder ver te sjouwen met 2 kuub hout & olievat. Afijn, je ziet vanzelf waar de vlammen uitslaan.
→ Laat weten als je wat kan doen zodat ik niet alleen die glühwein sta te koken, c.q. een dubbele hernia oploop aan dat hout sjouwen.
Afgelopen jaren was ’t erg gezellig en besloten we meteen wat we de komende maanden zouden gaan doen. Grote projecten ala Proef op Noord & Burendag zijn vorig jaar tussen ‘t 2e en 3e glühweintje afgetikt! Spaarde een hoop vergadergedoe uit.

Ik voorspel voor deze editie:..
Roland van Wageningen leest alvast 2 bloedstollende pagina’s voor uit zijn dit jaar te verschijnen boek over de bemoeienissen van de Bewoners der Heer Vrankestraat met de nieuwbouw op het Soetendaalseplein. Gerucht: Milennium is hierbij vergeleken een keukenroman.
– Onze voorzitter Ingrid blikt terug op 2010 en schetst vergezichten totaan 2020. Zakdoeken mee!
– Webmaster OomHans ontdekt ter plekke dat de nieuwe webstek er op een I-phone nog steeds níet uitziet en verlaat spoorslags het feestgedruis, hetgeen de voorraad Glühwein beslist ten goede komt.
– Penningmeesteres Anne geeft met lichtbeelden inzicht in onze financiële positie (voor zover we die überhaupt hebben..)
– Geruchten nemen boven het inmiddels lastig blusbare vuur steeds wildere vormen aan m.b.t.:..  
  . wanneer start de Nieuwbouw Soetendaalseplein?
  . wanneer gaat de crêche op de Soetendaalseweg open?
  . wie komt er in het pand van porseleinhandel v. Doorn?
  . wie worden de nieuwe bewoners van de kluspanden in de Hoylede- & Kabeljauwsestraat?
  . moet er een Faas Wilkes-standbeeld komen (oud-bewoner Soetendaalseweg)?
  . moeten we meteen door naar de geweldige band Dean in Schoonewil of eerst happen bij Westerkaatje of Gewoon?
  . wat is er eigenlijk op de buis vanavond?

Nu zit ik er vaak naast met mijn voorspellingen (13e geworden in de WK-poule deze zomer!) dus ’t zou ook mistig staren in de vlammen kunnen worden, mijmerend over bloemen in de knop gebroken en voorzichtig sjansend met die nieuwe buurman.