[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=vJMLJVha5sw]

Ik was niet de enige die vrijdagavond 9 april wellicht iets te lang op het terras had gezeten.
Enigzins slaapdronken verzamelde de knalharde kern van bewonersvereniging Top van Noord zich tussen 9 en 10 op de hoek Soetendaalseweg/Hoekseweg voor alweer de 5e Groenactie, dit keer onder de bezielende leiding van onze eigen penningmeesteres Anne.
Gezien mijn wel heel droevige kennis van ‘alles wat groeit en bloeit’ beperkte ik mij wijselijk tot het serveren der koffie.
Maar zelfs dát bleek bij de 1e thermoskan niet helemaal gelukt:. menige buurtbewoner trok wit weg bij het wat straf uitgevallen ‘bakje pleur’. Het goede van deze opkikker was wel dat iedereen gelijk klaarwakker was zodat we geheel klaar waren voor de enthousiaste opkomst meteen om 10u. al.
Of ’t nu onze actieve marketing-campagne was geweest, het mooie weer van zaterdag, de mediterrane muziek van Manu Chao die over de Soetendaalseweg schalde of de wat lange winter.. het liep storm!
Om 11:45u. waren alle plantjes over de wijk verspreid en moesten enige langslapers helaas teleurgesteld worden.. onze toch echt niet kleine voorraad plantjes was schoon op.
De beelden uit alle straten:

Die laatste 2 foto’s.. heldhaftig werk van Arie die de bloembak van Humanitas van wat nieuw struikgewas heeft voorzien ter vermijding van wonderbaarlijk hondenbezittergedrag. (echt gezien in de winter: iemand tilde zijn tamelijk grote hond in de bloembak om daar een verse bolus te leggen!)